Blogger Templates

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 25 November 2011

Final Sukan SEA 2011

Posted by amla at 06:04
              Hello korang semua..Korang semua sihat x?? ayah korang?? mak korang?? haha, ok lah..ckp byk pulak Amla ni.. Herm... Walaupun dah lambat, Amla tetap nak post jugak fasal kejayaan skuad Harimau Muda di bawah bimbingan Ong Kim Swee mengalahkan skuad garuda... Perlawanan ni berlangsung di stadium Glora Bung Karno...
         Actually Amla xminat sgt fasal bola-bola ni..Tp dah membe-membe abg adam dtg tgok bole dekat rumah Amla pon join sekaki lah...Bez jugak ea kalo tengok bola ramai-ramai...Bile masuk gol tu habes bergegar rumah... Terutama bile ada abg daniel en geng2 dyer join sekaki jugak.. jerit hbes r..Bole pekak telinga dengar.. Syezly Amla ckp, Amla dari xminat tgok bola, lepas tu tros mnat tgok bola wlopon tgok sorang-sorang.. Amla start minat bola bila malaysia lawan Indon pada suku akhir.. Malaysia 1 indonesia 0..
           Mase dlm gem tu, pengadil suruh Ong Kim Swee kuar dari padang sebab dyer ade bntah keputusan pengadil daripada Emiriyah Arab Bersatu.. Mase tu Amla terkejut beruk jugak..Boleh ke maen halau-halau ni.. Biaselah budak kecewi baru first time tgok bola.. :P
              Mase dalam suke akhir tu, shahrul azwari ibrahim yg kasi gol pada minit ke-17 kalau Amla xclap lah..Amla pon dh xegt sgt..Tapiey rase-rasenya pada minit ke 17 kod...kalau salah minx ampun ye peminat-peminat bola sekalian.. Tapiey Amla rse mcm betol.. hehe
     en yang paling menyedihkan my IZZAQ kene kad kuning pada minit 56.. Sebab dyer tolak Andrytani mase Andrytani dlm kawasan penalti..
        Mase harimau muda lawan dgn myanmar my IZZAQ cedera.. kaki dy sked.. Dyer berjalan pon pakai tungkat je.. Amla sedih..tapiey walau cne pon Malaysia ttp mng jugak.. 1-0..
          Mase final pon malaysia mng..4-3..bile mase tambah pon downg still 1-1..Hasil sepakan penalti untuk menentukan sape menang..Sepakan Baddrol Bakhtiar boleh la dikatogerikan sbg penentu kemenangan sebab Amla tgok bola tu an dah kene kaki penjaga gol indonesia tu dah...Tapi bola tu bergolek pegi masuk gol..So mng lah.. Amla pon heran asal la penjaga gol tu  xsepak je bola tu bila bola tu kena kaki dyer.. So tgok2 syarat-syarat penalti ni hanya untuk boleh buat satu gerakkan je<hasil keterangan: Kak Melissa>
           Yang jaringan 1 hasil Asraruddin Putra Omar tu kan, .Amla tgok dyer tanduk juz nmpak mcm Alah je..Tapi naseb baek masuk gol..Pape pon yang pnting masuk gol an sekrang...mata 1-1 tu teros kekal spanjang 90 minit en tambahan 30 minit..Sebab tu la dowang adakan penalti..hehe, memandai je Amla ni.. Haha.




And kepada peminat-peminat cerita korea, korang kalau nk tgok citer korea boleh lah korang PICIT SINI.

0 comments:

Post a Comment